14 juni 2010

Begravelsesstemning

Søndag kveld skulle eg og Jonas eigentleg til ei gospelkyrkje med ein pastor som heiter Michael E. Jackson. Sjølv om vi faktisk klarte å finne fram til rett adresse, var det ingenting som skjedde der - så då stakk vi heller innom ei anna kyrkje i same gata. Vi trudde at det var ein heilt vanleg søndagskveld - men så viste det seg at vi faktisk rota oss borti ei minnegudsteneste!

Mora til pastoren døydde for ikkje så lenge sidan og vart gravlagd i North Carolina. Men sidan ho var aktiv i Word of Life Christian Center, arrangerte dei ei minnegudsteneste til ære for "Miss Lannie". Og her var det ikkje snakk om sørgjesong! Denne søndagskvelden var ein festkveld til minne om den nesten 93-årige og tydelegvis veldig frimodige dama, som vi fekk møte så vidt gjennom eit vitnesbyrd på video. Lannie vart kristen som 14-åring og hadde visst gjort inntrykk på alle ho traff på gjennom sitt lange og innhaldsrike liv.

Eg og Jonas var tydeligvis på feil plass til rett tid, for dette vart litt av ein kveld. Humor, vitnesbyrd, ei solid preike og rungande salmesong vart avrunda med invitasjon til forbønn og mildt sagt god stemning. Du kan jo sjå sjølv:

1 kommentar:

Øystein sa...

ska vertfall i jonas sin begravelse vist det blir so god stemning:)